OmaKamu-ilta WSOY:n kustantamossa

OmaKamun porukka lapsia ja aikuisia pääsi eilen kokemaan hienon vierailun WSOY:n kustantamossa. Illan emäntänä toiminut Anna-Riikka Carlson esitteli kustantamoa sekä kertoi sen historiasta ja toiminnasta. 

IMG_20190328_170912.jpg
IMG_20190328_182612.jpg

Vierailun kohokohta oli, kun Jarkko Nieminen haastatteli kirjailija Tuomas Kyröä. Tuomas kertoi siitä, kuinka hänestä tuli kirjailija. Matka kirjailijaksi ei ole ollut pelkkää nousukiitoa, vaan siihen on sisältynyt myös vaikeita hetkiä. Matkalla on tarvittu ihmisiä, jotka ovat nähneet mahdollisuuksia silloinkin, kun niihin itse on ollut vaikea uskoa. Haastattelija ja haastateltava löysivät elämästään monia yhtymäkohtia. Molemmat ovat aina olleet kiinnostuneita urheilulajeista, jossa on pallo ja kumpikin on selvinnyt ruotsin kieliopista isosiskon avulla. Erojakin löytyi, sillä toisesta tuli huipputennispelaaja ja toisesta menestynyt kirjailija. :)

Tuomas kannusti nuoria omiin unelmiin. Nuorena ei vielä tarvitse tietää, mitä aikuisena haluaa tehdä. Aikuisen tehtävänä on kannustaa siinä, mikä kiinnostaa,  ja virheitä saa tehdä. Yksikin aikuinen voi kannustuksellaan muuttaa nuoren elämän suunnan.

Meillä oli todella mukava ilta, josta niin pienet kuin isotkin Kamut saivat kannustusta ja rohkaisua. 

Suuret kiitokset  WSOY, Anna-Riikka, Jarkko ja Tuomas!

IMG_20190328_181426.jpg

Helsingin OmaKamu-koulutus alkaa toukokuussa

Helsingin vuoden 2019 toinen OmaKamu-koulutus pidetään toukokuussa! Kurssille ovat tervetulleita mukaan kaikki vapaaehtoisena Kamuna toimimisesta kiinnostuneet, luotettavat aikuiset.

OmaKamu-koulutus on 15 tunnin mittainen kurssi, jonka aikana saa tietoa toiminnasta ja pääsee pohtimaan omia valmiuksiaan Kamuna toimimiseen yhdessä kouluttajien ja muiden ryhmäläisten kanssa. Yhteisten tapaamisten lisäksi jokaiselle kurssilaiselle järjestetään henkilökohtainen alkutapaaminen ennen kurssin alkua ja loppukeskustelu kurssin päätteeksi. Koulutukseen osallistuminen on maksutonta eikä vielä sido toimimaan Kamuna.

Yhteiset tapaamiset pidetään OmaKamu ry:n tiloissa Iiris-keskuksessa (os. Marjaniementie 74) seitsemänä arki-iltana:

ma 6.5. klo 18-20
to 9.5. klo 18-20
ma 13.5. klo 18-20
ke 15.5. klo 18-20
ma 20.5. klo 18-20
ke 22.5. klo 18-20
ke 29.5. klo 18-20

Ilmoittaudu koulutukseen
tästä linkistä. Otamme pian yhteyttä!

Lisätietoja antaa OmaKamun Helsingin toiminnanohjaaja
Eeva Airikkala p.0505468383
eeva.airikkala@omakamu.fi

Lahden OmaKamu-koulutus alkaa toukokuussa

OmaKamun toiminta Lahden seudulla alkaa! Koulutamme uusia vapaaehtoisia aikuisia Kamuiksi lapsille ja nuorille. Kamuksi voi ryhtyä kuka tahansa luotettava aikuinen.

Kamuksi pääsee 15 tunnin mittaisen OmaKamu-koulutuksen kautta. Koulutuksen aikana saa tietoa toiminnasta ja pääsee pohtimaan omia valmiuksiaan Kamuna toimimiseen yhdessä kouluttajien ja muiden ryhmäläisten kanssa. Yhteisten tapaamisten lisäksi jokaiselle kurssilaiselle järjestetään henkilökohtainen alkutapaaminen ennen kurssin alkua ja loppukeskustelu kurssin päätteeksi. Koulutukseen osallistuminen on maksutonta eikä vielä sido toimimaan Kamuna.

Lahden seudun toimintaa organisoi Harjulan setlementti. Koulutuksemme Harjulassa alkaa 8.5.2019. Koulutus toteutetaan arki-iltaisin kuutena kertana:

ke 8.5. 18-20
ti 14.5. 18-20
ti 21.5. 18-20
to 23.5. 18-20
ma 27.5. 18-20
ti 4.6. 17.30-20.30

Ilmoittaudu koulutukseen tämän lomakkeen kautta. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja antaa Lahden seudun toiminnanohjaaja Anna Mattila p . 044 7725 019 anna.mattila@omakamu.fi

Espoon OmaKamu-koulutus alkaa toukokuussa

Haluatko käyttää aikaasi iloisesti hyvän asian puolesta? Koulutamme uusia vapaaehtoisia aikuisia Kamuiksi lapsille ja nuorille. Kamuksi voi ryhtyä kuka tahansa luotettava aikuinen.

Tie Kamuksi käy 15 tunnin mittaisen OmaKamu-koulutuksen kautta. Koulutuksen aikana saa tietoa toiminnasta ja pääsee pohtimaan omia valmiuksiaan Kamuna toimimiseen yhdessä kouluttajien ja muiden ryhmäläisten kanssa. Yhteisten tapaamisten lisäksi jokaiselle kurssilaiselle järjestetään henkilökohtainen alkutapaaminen ennen kurssin alkua ja loppukeskustelu kurssin päätteeksi. Koulutukseen osallistuminen on maksutonta eikä sido toimimaan Kamuna.

Seuraava koulutus Espoossa alkaa toukokuussa. Yhteiset tapaamiset järjestetään Iso Omenan Palvelutorin tiloissa seuraavan aikataulun mukaisesti:

OmaKamu-101.jpg

to 16.5. klo 18-20
la 18.5. klo 14.30-16.30
to 23.5. klo 17.45-20.15
pe 24.5.klo 18.15-20.15
ma 3.6 klo 18-20.15
ke 5.6. klo 18-20

Ilmoittaudu koulutukseen tämän lomakkeen kautta! Otamme viipymättä yhteyttä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Lisätietoja antaa OmaKamun Espoon toiminnanohjaaja Sanna Temisevä p.0505428383 sanna.temiseva@omakamu.fi

OmaKamu laajentaa toimintaansa pääkaupunkiseudulla ja Lahteen

Lapsiperheiden pitkäaikaiseen tukemiseen sitoutunut OmaKamu ry lisää lasten ja nuorten hyvinvointia vapaaehtoisvoimin pääkaupunkiseudulla, Hämeenlinnassa ja käynnistää toiminnan Lahdessa kevään aikana.

OmaKamu ry on saanut Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) rahoituksen kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Rahoitus turvaa yhdistyksen toiminnan ja on merkittävä osoitus toiminnan yhteiskunnallisesta merkityksellisyydestä. Rahoituksen avulla yhdistys pystyy laajentamaan toimintaansa pääkaupunkiseudulla, missä kysyntä OmaKamu-toiminnalle on suurinta. Tuore yhteistyösopimus Espoon kaupungin kanssa tukee mahdollisuutta uuden työntekijän palkkaamiseen lasten tukitoimintaan sekä vapaaehtoisten kouluttamiseen Espoossa. Lisäksi OmaKamu-toimintaa käynnistetään Lahdessa kevään aikana Harjulan Setlementti ry:n saaman rahoituksen turvin. Lahden kaupunki on mukana hankkeessa kumppanuussopimuksella.

OmaKamu-toiminnan tärkein tavoite on tarjota lapsille turvallisia aikuiskaverisuhteita, joilla lisätään lasten ja nuorten hyvinvointia tavallisessa arjessa. Tällä hetkellä perheiden tekemiä hakemuksia on yli 40, ja lisää tulee jatkuvasti.

Pääkaupunkiseudulla OmaKamu ry organisoi ja toteuttaa OmaKamu-toimintaa itse, muualla Suomessa yhdistys verkostoituu yhteistyöjärjestöjen kanssa ja jakaa valmista toimintamalliaan yhteistyöjärjestön käyttöön. Hämeenlinnassa OmaKamu-toimintaa organisoi Hämeen Setlementti. Siellä Kamu-suhteita on solmittu yli 20 ja toiminta on niin STEA:n kuin Hämeenlinnan kaupungin avustuksilla pysyvää toimintaa.

Video yhdistyksen toiminnasta:

Lisätietoja antavat:

Pekka Puukko, OmaKamu ry:n toiminnanjohtaja, p. 050 543 8383

Erkki Böös, OmaKamu ry:n hallituksen puheenjohtaja, p. 050 075 0333

OmaKamu lyhyesti

OmaKamu ry on vuonna 2013 perustettu, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Yhdistys organisoi toimintaa, jossa vapaaehtoiset aikuiset koulutetaan pitkäaikaisiksi kavereiksi lapsille. Toiminnalla tuetaan lasten hyvinvointia, ennaltaehkäistään lasten aikuistumisessa ilmeneviä vaikeuksia ja tuetaan perheitä, joilla eri elämäntilanteissa ei ole mahdollisuutta antaa tarpeeksi aikaa lapsilleen. OmaKamu-toimintaa on pääkaupunkiseudulla ja Hämeenlinnassa sekä 2019 keväästä myös Lahdessa. Kamusuhteita on yli 80. Yhdistyksen toimintaa rahoittaa mm. STEA vuodesta 2016 lähtien.

Lue ja tilaa OmaKamu-uutiskirje: bit.ly/uutiskirjearkisto

Etsimme toiminnanohjaajia pääkaupunkiseudulle

Sykkiikö sydämesi lasten ja nuorten hyvinvoinnille? Haemme innostavaan joukkoomme kolmea uutta toiminnanohjaajaa, joiden työtehtävät sijoittuvat pääkaupunkiseudulle hieman eri painotuksin.

Toiminnanohjaaja pääkaupunkiseudulle

Haemme pääkaupunkiseudulle innostavaan joukkoomme lastensuojelualaan perehtynyttä henkilöä OmaKamu-toiminnan ohjaajaksi ja kouluttajaksi sekä toteuttamaan yhdistyksen strategian mukaista toimintaa läheisessä yhteistyössä lähiseudun kaupunkien ja muiden sidosryhmien kanssa. Toiminnanohjaaja osallistuu myös yhdistyksen sisäisen ja ulkoisen viestinnän hoitamiseen. Toimenkuva sisältää ajoittain ilta- ja viikonlopputyötä.

Odotamme:

 • tehtävään soveltuvaa koulutusta sekä työkokemusta

 • oma-aloitteista ja aktiivista työotetta

 • hyvää organisointikykyä

 • kokemusta kouluttamisesta

 • hyvää yhteistyö- ja neuvottelutaitoa

 • hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa

 • perehtyneisyyttä lastensuojeluun ja sykkivää sydäntä ja tunteen paloa olla mukana kehittämässä monipuolista viestintäämme yhdessä osaavan viestintätiimimme kanssa.

Järjestökentän tuntemuksen ja työkokemuksen katsomme eduksi.

Tarjoamme:

 • kokopäiväisen työsuhteen, jonka kesto on yli 12 kk. Yhdistyksen rahoituksen varmistuessa työ voidaan muuttaa vakinaiseksi.

 • mahdollisuuden olla kehittämässä laajenevaa OmaKamu-toimintaa, joka lisää lasten ja nuorten hyvinvointia

 • moniammatillisen tuen työssä onnistumiseen ja ammatilliseen kehittymiseen

 • mukavan ja innostavan työyhteisön.

Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksia.

Toiminnanohjaaja Espooseen

Haemme innostavaan joukkoomme lastensuojelualaan perehtynyttä henkilöä Espoon OmaKamu-toiminnan ohjaajaksi ja kouluttajaksi sekä toteuttamaan yhdistyksen strategian mukaista toimintaa läheisessä yhteistyössä Espoon kaupungin ja muiden alueen sidosryhmien kanssa. Toiminnanohjaaja osallistuu myös yhdistyksen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään. Toimenkuva sisältää ajoittain ilta- ja viikonlopputyötä.

Odotamme:

 • tehtävään soveltuvaa koulutusta sekä työkokemusta

 • oma-aloitteista ja aktiivista työotetta

 • hyvää organisointikykyä

 • kokemusta kouluttamisesta

 • hyvää yhteistyö- ja neuvottelutaitoa

 • hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa

 • perehtyneisyyttä lastensuojeluun sekä sykkivää sydäntä ja tunteen paloa olla mukana kehittämässä OmaKamu-toimintaa.

Järjestökentän tuntemuksen ja työkokemuksen katsomme eduksi.

Tarjoamme:

 • kokopäiväisen työsuhteen, jonka kesto on yli 12 kk. Yhdistyksen rahoituksen varmistuessa työ voidaan muuttaa vakinaiseksi.

 • mahdollisuuden olla kehittämässä laajenevaa OmaKamu-toimintaa, joka lisää lasten ja nuorten hyvinvointiin Suomessa

 • moniammatillisen tuen työssä onnistumiseen ja ammatilliseen kehittymiseen

 • mukavan ja innostavan työyhteisön

Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksia.

Toiminnanohjaaja pääkaupunkiseudulle

Haemme pääkaupunkiseudulle innostavaan joukkoomme lastensuojelualaan perehtynyttä henkilöä OmaKamu-toiminnan ohjaajaksi, kouluttajaksi ja kehittäjäksi. Toiminnanohjaaja toteuttaa yhdistyksen strategian mukaista toimintaa läheisessä yhteistyössä lähiseudun kaupunkien ja muiden sidosryhmien kanssa. Hän osallistuu myös yhdistyksen varainhankintaan ja toiminnan tuloksellisuuden arvioimiseen.

Toimenkuva sisältää ajoittain ilta- ja viikonlopputyötä.

Odotamme:

 • tehtävään soveltuvaa koulutusta sekä työkokemusta

 • oma-aloitteista ja aktiivista työotetta

 • hyvää organisointikykyä

 • kokemusta kouluttamisesta

 • hyvää yhteistyö- ja neuvottelutaitoa

 • hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa

 • perehtyneisyyttä lastensuojeluun sekä sykkivää sydäntä ja tunteen paloa olla mukana kehittämässä yhdistyksemme varainhankintaa ja toiminnan tuloksellisuuden arvioimista.

Järjestökentän tuntemuksen ja työkokemuksen katsomme eduksi.

Tarjoamme:

 • kokopäiväisen työsuhteen, jonka kesto on yli 12 kk. Yhdistyksen rahoituksen varmistuessa työ voidaan muuttaa vakinaiseksi.

 • mahdollisuuden olla kehittämässä laajenevaa OmaKamu-toimintaa, joka lisää lasten ja nuorten hyvinvointia

 • moniammatillisen tuen työssä onnistumiseen ja ammatilliseen kehittymiseen

 • mukavan ja innostavan työyhteisön.

Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksia.


OmaKamu ry on vuonna 2013 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka toteuttaa ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä vapaaehtoistoiminnan keinoin.

Rekrytoimme ja koulutamme vapaaehtoisia aikuisia toimimaan lasten Kamuina (tukihenkilöinä) pääkaupunkiseudulla. Rakennamme yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa koko maan kattavaa yhteistoimintaverkostoa toimimaan OmaKamu-toimintamallin mukaisesti. Tällä hetkellä OmaKamu-toimintaa on pk-seudun lisäksi Hämeenlinnassa Hämeen Setlementin toteuttamana. Vuonna 2019 toiminta laajenee Lahteen.

Kaikkien tehtävien hakemukset ja CV:t palkkatoiveineen lähetetään 17.1.2019 mennessä osoitteeseen pekka.puukko@omakamu.fi.

Lisätietoa tehtävistä 2.–4.1. ja 14.–15.1. klo 15–18 antaa toiminnanjohtaja Pekka Puukko, p. 050 543 8383.

Lämmin kiitos vuodesta 2018

Keskeinen tehtävämme, lasten tukeminen aikuisen Kamujen toimesta, on edennyt hienosti. Iloisten lasten, kiitollisten perheiden ja tyytyväisten Kamujen määrä on kasvanut tasaiseen tahtiin. Arkinen toiminta näkyy läheisille lasten ja Kamujen tapaamisina. Yhteisesti se näkyy monissa perustoimintaamme kuuluvissa lasten tapahtumissa ja Kamuille suunnatuissa koulutuksissa. Kamujen sitoutuminen ja lasten riemu palkitsevat tekijänsä ja kannustavat lisäämään toimintaa.

OmaKamu-toiminnassa vuosi 2018 on ollut hyvä. Yhdistys perustettiin 2013 ja sen ammattimainen kehittäminen käynnistyi keväällä 2016. Rajallinen aika ja resurssit huomioiden voimme kaikki olla tyytyväisiä tuloksiimme. Samoin kaikki Hämeen Setlementissä OmaKamu-toimintaa tekevät ovat onnistuneet hienosti. Pk-seudun ja Hämeenlinnan toiminta on kehittynyt hyvällä yhteistyöllä.

Tarve varhaiselle lasten tuelle on Suomessa valtavan suuri. Tämän ovat tiedostaneet onneksi kasvavasti myös alueen kaupungit ja muut tukipäätösten tekijät. Saimme viikko sitten STEA:lta uuden rahoituspäätöksen. Se on kiitoksen arvoinen ja mahdollistaa toiminnan kasvun ensi vuonna.

Tämän vuoden aikana olemme saaneet paljon konkreettista aikaiseksi Helsingin ja Espoon kaupunkien kanssa. Hämeenlinnan kaupunki on ollut osaltaan tukemassa toimintaa vuodesta 2016. Ensi vuonna Harjulan Setlementti käynnistää OmaKamu-toiminnan Lahdessa. Sielläkin kaupunki on hienosti mukana hankkeessa.

Tarvitsemme edelleen paljon uusia Kamuja. Kannustuksena mukaan tuleville ovat meidän nykyisten Kamujen kertomukset siitä, kuinka paljon lasten kanssa toimiminen meille itsellemme antaa. Hyvästä asiasta on helppo kertoa ja sitä voimme tehdä kaikki. Samalla kehitämme tietenkin myös monipuolista viestintäämme.

Näkymät vuodelle 2019 ovat valoisat. Mukavaa tekemistä ja haasteita riittää. Vuoden päästä uusia lapsia ja Kamuja on mukana taas paljon enemmän.

Omasta ja koko hallituksen puolesta kiitän kaikkia perheitä, vapaaehtoisia, työntekijöitä, hallinnon jäseniä, yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Samalla toivotan rauhallista joulun aikaa läheistenne kanssa ja hyvää uutta vuotta!

Erkki Böös
hallituksen pj


Marraskuisella luontoretkellä Nuuksiossa

PikkuKamujen ja Kamujen vuoden viimeinen yhteinen retki pidettiin Nuuksiossa 24.-25.11. upeassa aurinkoisessa syksyisessä säässä. Retkelle oli ilmoittautunut noin 30 henkilön iloinen porukka, joka kokoontui aamutuimaan Lärkansin partiokämpän pihalle mieli täynnä jännitystä ja odotusta, sillä tarkempaa tietoa päivän ohjelmasta ei ollut kenelläkään. Avauspuheenvuoroa pitäneen retkiohjaaja Juha Laitilan mukaan ei myöskään hänellä itsellään. Onneksi tämä lausahdus osoittautui päivän mittaan huumoriksi ja täysin vääräksi väitteeksi. 😄

Aluksi porukkamme suuntasi läheisen lammen rantaan kisailemaan hauskojen leikkien parissa, joissa kaikissa oli yhteisenä nimittäjänä kävyt. Käpyjen avulla saatiin monta erilaista joukkuekisaa aikaiseksi ja mikä tärkeintä, paljon iloa ja naurua. Iloisten leikkien jälkeen syötiinkin eväitä. Kyllä nuotiossa paistetut makkarat olivatkin hyviä! Ja pannukahvi maistui kahvin ystäville.

Leikkien ja nuotion ääressä nautittujen retkieväiden jälkeen suunnistimme takaisin Lärkansin partiokämpälle. Siellä meitä odotti uutta ohjelmaa. Kamuparit pääsivät osoittamaan luovuuttaan ja tekemään yksilölliset joulukortit retkiohjaaja Jenni Rönkön opastamana. Sitten seurasikin jo seuraava mieluinen tehtävänumero. Jokainen pääsi tekemään pitsaa itse valitsemillaan täytteillä.

Illan pimetessä oli edessä retken epäilemättä jännittävin osuus. Lähdimme taskulamppujen kanssa kiertämään heijastimilla merkittyä metsäreittiä. Palattuamme takaisin meitä odotti kamiinalla varustettu puolijoukkueteltta, jossa nautimme ohjaaja Juhan lukeman iltakertomuksen jälkeen aikaisemmin itse suunnittelemiamme pitsoja. Kylläpä maistuivatkin herkullisilta raikkaassa ulkoilmassa vietetyn ajan päälle! Tämän mainion ohjelmaosuuden kruunasi lopuksi kaikille retkelle osallistuneille jaetut “käpymitalit” ja kunniakirjat. Tämän jälkeen suurin osa porukasta suuntasi takaisin kotia kohti. Muutama innokas PikkuKamu ja Kamu jäi vielä yön yli fiilistelemään retkitunnelmaa.

Pienten haastatteluiden, kommenttien ja havaintojen perusteella retkemme oli erittäin onnistunut ja siitä jää varmasti monta positiivista muistijälkeä niin PikkuKamujen kuin Kamujenkin mieliin.

Suuret kiitokset retkiohjelman suunnitelleille ja ohjanneille Jenni Rönkölle ja Juha Laitilalle sekä käytännön toteutuksessa auttaneelle nuoriso-ohjaaja opiskelija Annalle! Unohtaa ei sovi myöskään mainioita kuvia retkestä ikuistanutta Juha Laitalaista!


Yhteisellä retkellä Korkeasaaressa

Yli 60 PikkuKamun ja Kamun reipas joukko kokoontui upeassa säässä lauantaiaamupäivänä 8.9. Kauppatorin rantaan, suuntana Korkeasaaren eläintarha. Osallistujia oli pääkaupunkiseudun ja Hämeenlinnan OmaKamu-porukasta. Hämeenlinnasta oli saapunut bussilastillinen iloista väkeä.

Laivamatkan jälkeen perillä oli vastassa kaksi eläintenhoitajaa, jotka kierrättivät meitä hoitamiensa eläinten luokse. Saimmepa nähdä myös hyönteisten hoitopaikan, joka herätti monenlaisia tunteita. Yksi PikkuKamu totesi hyönteisten olleen vähän ällöttäviä, mutta kiinnostavia. Tietoa hyönteisistä sekä muista eläimistä tuntui kertyvän. Kiitokset eläintenhoitajille, jotka valottivat mielenkiintoista työtään. Saattoipa jollekin herätä ajatus tulevaisuuden ammatistaan. 😊

Kiinnostavien opastusten jälkeen menimme maittavalle buffet-lounaalle Ravintola Pukkiin. Ruokailun jälkeen oli vielä aikaa tutustua omaehtoisesti Korkeasaaren eläimiin. Näiden kierrosten jälkeen kokoonnuimme paluumatkaa varten Korkeasaaren laivasatamaan. Osallistuneiden ilmeistä ja puheista päätellen reissu oli varsin onnistunut. Kiitokset kaikille retkeen osallistuneille sekä Korkeasaaren henkilökunnalle! Erityiskiitokset taloudellisella tuella retken mahdollistaneille Topnova Oy:lle ja Kaurialan koululle, jonka oppilaiden taksvärkkikeräyksen kohteena oli tänä vuonna Hämeenlinnan OmaKamu-toiminta!

Kaurialan koulun oppilailta täksvärkkilahjoitus

Hämeenlinnalaisen Kaurialan koulun oppilaskunta on lahjoittanut tämän vuoden taksvärkkirahat Hämeen Setlementin OmaKamu-toimintaan. Idea paikallisen toiminnan tukemiseen tuli koulun nuorilta itseltään.  Kokonaissummaksi kertyi upeat 4340 euroa, ja lähestulkoon kaikki oppilaat osallistuivat keräykseen. 

Varat käytetään hämeenlinnalaisten lasten ja nuorten tukemiseen. Ensimmäiseksi tehdään päiväretki Korkeasaaren eläintarhaan. Rahoilla tullaan saamaan aikaan myös paljon muuta mukavaa.

OmaKamu ry kiittää Kaurialan koulun oppilaita mahtavasta lahjoituksesta. Olemme todella iloisia siitä, että nuoret ovat olleet ahkerasti tukemassa toimintaamme.

Asiasta uutisoi Hämeen Sanomat.