Pop-up Isossa Omenassa 14.-16.8.

OmaKamu ry esittelee vapaaehtoistoimintaa Ison Omenan palvelutorilla Espoossa pop-up-tapahtuman merkeissä! Olemme tavattavissa palvelutorin Luoto-tilassa päivittäin klo 14-20. Tule kuulemaan tietoa Kamuna toimimisesta ja tulevista koulutuksista. Voit osallistua samalla kyselyyn ja arvontaan. Tarjoamme myös pientä purtavaa.

Ravintolamaailma M.E.E.T.:n aulassa haastatellaan lisäksi päivittäin vierailijoita. Piipahda kuulemaan kiinnostavia ajatuksia ja kokemuksia vapaaehtoisuudesta! 

ma 14.8. klo 17 Heidi Saarinen, Kamu
ma 14.8. klo 18 Jarkko Nieminen, tennistähti
ti 15.8. klo 18 Eeva Heikkilä, Kamu
ke 16.8. klo 17 Brother Christmas, vuoden vapaaehtoinen 2016

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Espoon kaupungin ja Ison Omenan kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!

Fondyyn kalenterilahjoituksella luontoon

Helsinkiläinen jalkapallojoukkue Fabianinkadun Fondyy voitti pronssia Kalajoella pelatun beachfutis-turnauksen naisten harrastesarjassa kesäkuussa. Hyvän pelimenestyksen lisäksi Fondyy on satsannut myös hyväntekemiseen. Joukkue on myynyt jäseniensä tähdittämiä kalentereja ja tuottoja on lahjoitettu eteenpäin. Vuoden 2017 kalenterin tuotoista puolet ohjattiin OmaKamu ry:lle.

Joukkueen Roberto Carlos -tyyppiseksi "nousevaksi pakiksi" itseään luonnehtiva Sandra Suomikallio kävi vierailulla OmaKamun toimistolla.
- Olemme lahjoittaneet kalenterien myyntituottoja lasten ja nuorten parissa toimiville järjestöille. Edellisinä vuosina Fondyy on tukenut Hope ry:tä ja Mannerheimin Lastensuojeluliittoa. Kalenterien tekeminen on edistänyt myös joukkueen omaa yhteishenkeä, kun pelaajat ovat heittäytyneet erilaisiin kuvausteemoihin.

OmaKamu järjestää Fondyyn lahjoitusvaroilla lapsille ja vapaaehtoisille syysretken, jonka kohteena on Liesjärven kansallispuisto. Fondyy on parhaillaan kesätauolla, mutta sarjapelit jatkuvat jälleen elokuussa. Joukkue suunnittelee parhaillaan ensi vuoden kalenteria. Ostamalla tulevan tuotteen tuet joukkuetta, jonka tavoitteisiin kuuluu sekä hyväntekeminen että hyvältä näyttäminen niin kuvissa kuin kentällä!

fondyy.jpg

Kaveritoiminta esillä Ylen uutisissa

Yle käsitteli alkuviikon uutisoinnissaan kansalaisjärjestöjen organisoimaa kaveritoimintaa. OmaKamun kautta ystävystyneet Jarkko ja Hannu olivat esillä sekä maanantai-illan TV-uutislähetyksessä että verkkouutisissa. Jutuissa nostettiin esille, että tukihenkilötyyppiseen vapaaehtoistoimintaan hakeutuvat helpommin naiset, vaikka miehillekin riittäisi runsaasti kysyntää.

Saimme näkyvyyden myötä reilusti kannustavia yhteydenottoja ja ilmoittautumisia tuleviin koulutuksiimme. Uusia Kamuja mahtuu yhä joukkoon, joten jos innostuit toiminnasta, lue lisää ja tule mukaan! Voit myös tukea työtä lasten ja nuorten parissa liittymällä jäseneksi tai tukemalla toimintaamme haluamallasi summalla.

Osa-aikainen ja vapaaehtoinen viestintäosaaja haussa

OmaKamu ry organisoi vapaaehtoistoimintaa, jossa vapaaehtoiset aikuiset toimivat lasten ja nuorten Kamuina. Tavoitteenamme on tukea perheitä oikea-aikaisesti tavalla, joka on mielekästä ja palkitsevaa kaikille osapuolille. Innostamme ja autamme muita kansalaisjärjestöjä toimimaan toimintamallimme mukaisesti. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA rahoittaa ja valvoo toimintaamme. 

Etsimme vapaaehtoista henkilöä, jolla on ammattimaista viestinnän osaamista ja kokemusta. Kaipaamme lisäpanostusta yhdistyksen viestinnän kehittämiseen. Voit itse sopia työmääräsi ja tehtävään sitoutumisen keston yhdistyksemme kanssa. Esimerkiksi muutamasta tunnista kuukaudessa olisi jo paljon apua. Suurimman osan tehtävistä voit hoitaa vaikka kotoa käsin. 

Pystymme toteuttamaan viestintää nykyisellä henkilökunnallamme, mutta toivomme saavamme ammattilaisen näkemyksiä ja ideoita suunnitelmiemme tueksi. Tarjoamme käyttöösi järjestön pilvipalvelutyökalut, positiivisen ja innostavan yhteisön tuen sekä hyviä fiiliksiä merkityksellisen vapaaehtoistoiminnan parissa!

Jos kiinnostut osallistumisesta tai tunnet kuvaukseen sopivan henkilön, ota yhteyttä: taneli.saari@omakamu.fi tai 0505428383.

Yhteisellä retkellä Espoon SuperParkissa

Espoossa avattiin alkuvuodesta uusi SuperPark-sisäaktiviteettipuisto. OmaKamu-porukka teki lauantaina 18.3. tutustumisretken uusiin tiloihin. Puuhatarjontaan tutustuttiin pääasiassa PikkuKamujen ja Kamujen muodostamina pareina. SuperParkissa päästiin kokeilemaan erilaisia kiipeilyrakennelmia ja -seiniä, trampoliineja ja liukumäkiä. Urheilulajivalikoimaa riitti amerikkalaisesta jalkapallosta salibandyn kautta golfiin. Useampikin lapsi hankki itselleen polkuautoradalta ajokortin, heitti koripalloa ja hyppeli pehmustettuun altaaseen. Puolenpäivän maissa kokoonnuttiin yhteen nauttimaan hampurilaisateriat. Erilaisten aktiviteettien parissa jatkettiin omaan tahtiin iltapäivän ajan, sillä rannekkeet olivat voimassa koko päivän.

OmaKamu ry Lastensuojelun Keskusliiton ja Kansalaisareenan jäseneksi

Yhdistyksemme on liittynyt kahden laajemman yhteisön jäseneksi. Verkostoitumalla pyrimme edistämään ja kehittämään OmaKamu-toimintaa sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Haluamme olla mukana lasten ja perheiden hyvinvointiin liittyvissä yhteiskunnallisissa keskusteluissa ja kannanotoissa.

Lastensuojelun Keskusliitolla on 92 jäsenjärjestöä ja 39 kunta- tai kuntayhtymäjäsentä. Vuonna 1937 perustettu keskusjärjestö toimii aktiivisena vaikuttajana ja voimien yhdistäjänä lapsen oikeuksien asioissa kansallisella ja eurooppalaisella tasolla. Keskusliitto tavoittelee yhteiskunnassa tilannetta, jossa lasten tarpeet on aidosti asetettu etusijalle päätöksenteossa ja että lapselle kuuluvat oikeudet toteutuvat täysimääräisinä.

Kansalaisareena on ainoa kaikkien vapaaehtois- ja vertaistoimijoiden edunvalvoja Suomessa. Yhteisöjäsenet ovat mukana vapaaehtois- ja vertaistoiminnan kehittämisen verkostossa ja voivat toimia halutessaan tiiviisti Kansalaisareenan rinnalla hankkeissa ja tapahtumissa. Yhteisöjäsenet saavat ajankohtaisimmat tiedot vapaaehtoistyön toimintaympäristön kehityksestä ja vapaaehtoistoiminnan maailmanlaajuisista trendeistä. 

Toukokuun OmaKamu-koulutus Lauttasaaressa

Haluatko käyttää aikaasi iloisesti hyvän asian puolesta? Koulutamme uusia vapaaehtoisia eli Kamuja lasten ja nuorten tukihenkilöiksi. Kamuksi voi ryhtyä kuka tahansa luotettava aikuinen.

Seuraava kurssimme alkaa toukokuussa. Järjestämme tällä kertaa koulutuksen yhteistyössä Lauttasaaressa seurakunnan kanssa. Kurssi koostuu tapaamisista, jotka järjestetään Kirkkokahvilassa (Myllykallionrinne 1 B) seuraavasti:

to 4.5. klo 18-20
la 6.5. klo 10-14
to 11.5. klo 18-20
la 13.5. klo 10-14
to 18.5. klo 18-20

Ilmoittaudu koulutukseen tämän lomakkeen kautta! Otamme viipymättä yhteyttä alkuhaastattelun sopimiseksi. Kurssille osallistuminen ei velvoita ryhtymään Kamuksi. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Jos haluat lisätietoa koulutuksesta tai OmaKamu-toiminnasta, ota yhteyttä taneli.saari@omakamu.fi tai 0505428383.

Kahden kaupungin Kamuja

Hämeenlinnassa ja Helsingissä päättyi alkuvuodesta OmaKamu-koulutukset, joiden myötä molempiin kaupunkeihin saatiin uusia Kamuja. 

Hämeenlinnan järjestyksessään toinen OmaKamu-koulutus saatiin viime viikolla päätökseen. Koulutus oli suhteellisen tiivis paketti, jossa käsiteltiin niin vapaaehtois- ja OmaKamu-toiminnan periaatteita kuin mahdollisia Kamuna toimimisen haasteita. Tällä hetkellä Kamuina toimivat vapaaehtoiset vierailivat koulutuksessa kertomassa kurssilaisille, millaista toiminta on käytännössä ja mitä Kamuilu pitää sisällään. Myös PikkuKamun äidin kertomus siitä, mitä Kamu merkitsee heidän perheelleen kosketti palautteiden perusteella kurssilaisia.

Koulutus oli tunnelmaltaan leppoisa, mutta syvällisiäkin keskusteluja käytiin turvallisessa ilmapiirissä. Suuret kiitokset kaikille kurssilaisille! Ilmapiiriin toi hyvän, ja ehkä ratkaisevan lisän 😀, maukkaat tarjoilut. Kiitos Hämeen Setlementin Jenna ja Kumppanuustalon keittiö!

Helsingin Iiris-keskuksessa kokoonnuttiin joulukuusta helmikuun alkuun kahdeksan vapaaehtoisen keskustelevana ryhmänä. Käsitellyt teemat vastasivat Hämeenlinnan sisältöjä. Paikallinen PikkuKamun äiti ja Helsingissä asuva Kamu jakoivat omakohtaisia kokemuksiaan kurssilaisille. Lapsen matkaa aikuiseksi tarkasteltiin kehityspsykologian näkökulmasta vierailevan psykologin avulla.

Huumorintajuinen ja rempseä porukka vaikutti tyytyväiseltä aikaansaamaansa ilmapiiriin. Tämä viesti vahvistui kurssilaisten antaman palautteen myötä.

Seuraava Helsingin OmaKamu-koulutus maaliskuussa

Haluatko käyttää aikaasi iloisesti hyvän asian puolesta? Koulutamme uusia vapaaehtoisia eli Kamuja lasten ja nuorten tukihenkilöiksi. Seuraava kurssimme alkaa maaliskuussa. Koulutus koostuu tapaamisista, jotka pidetään Helsingin Iiris-keskuksessa (Marjaniementie 74) klo 18-20:

ti 7.3.
ke 15.3.
ke 22.3.
ke 29.3.
ti 4.4.
to 6.4.
ke 19.4.

Ilmoittaudu koulutukseen tämän lomakkeen kautta! Otamme viipymättä yhteyttä alkuhaastattelun sopimiseksi. Kurssille osallistuminen ei velvoita ryhtymään Kamuksi. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Jos haluat lisätietoa koulutuksesta tai OmaKamu-toiminnasta, ota yhteyttä taneli.saari@omakamu.fi tai 0505428383.