Infotilaisuus Kampin palvelukeskuksessa 18.1.

OmaKamu ry ja Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimen lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta järjestävät kaikille avoimen infotilaisuuden lasten ja nuorten aikuisystävänä toimimisesta. Tilaisuus on Kampin palvelukeskuksessa (Salomonkatu 21 B, 00100 Helsinki) torstaina 18.1. kello 17.00–18.30.

Ryhtymällä lapsen tai nuoren tukihenkilöksi tai Kamuksi, voi vapaaehtoinen kulkea lapsen rinnalla ja mahdollistaa iloa hänen arkeensa. Samalla vapaaehtoinen tarjoaa turvallisen aikuisen läsnäoloa sekä jakamatonta huomiota. Tukihenkilöt ja Kamut tapaavat tuettavaa lasta tai nuorta noin kahdesti kuukaudessa.

Kumpaankin toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Tukihenkilöiden ja Kamujen ei tarvitse osata mitään erityistä. Mukaan haluavat haastatellaan ja koulutetaan tehtävään. Molemmissa organisaatioissa toimintoja ohjaavat sosiaalialan ammattilaiset.

Kaikille avoin Infotilaisuus lasten ja nuorten tukihenkilönä toimimisesta järjestetään torstaina 18.1. klo 17.00–18.30 Kampin palvelukeskuksessa, Salomonkatu 21 B, Helsinki.

Tilaisuuden avauspuheenvuorossa Myötätunnon voima vapaaehtoistoiminnassa (klo 17.10–17.30) Helsingin yliopiston sosiaalietiikan tutkija, yksi tuoreen Myötätunnon mullistava voima -kirjan kirjoittajista Anna M. Seppänen kertoo, miksi kannattaa tehdä hyvää toisille ja sitä kautta myös itselle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Osallistuminen tilaisuuteen ei edellytä sitoutumista toimintaan, eikä tilaisuuteen ole ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa!

Tiedote STT:n sivuilla

OmaKamu ja Helsingin tukihenkilötoiminta vieraina Ylen aamu-tv:ssä 17.1.2018 (Yle Areena)

Joulutervehdys

On hieno hetki kiittää kaikkia meitä, jotka olemme yhdessä osallistuneet tärkeään OmaKamu-toimintaan tänä vuonna. Meitä on reilusti enemmän kuin vuosi sitten ja vuoden päästä olemme varmasti saaneet taas uusia lapsia ja aikuisia porukkaamme Helsingin, Espoon, Vantaan ja Hämeenlinnan alueilla.

On ilo tervehtiä kaikkia PikkuKamuja ja teidän perheitänne, kaikkia jäseniämme ja tukijoitamme ja tietysti aktiivista henkilöstöämme ja hallintoamme, sekä kaikkia teitä, jotka olette antaneet hienon panoksenne OmaKamu-toiminnalle tänä Suomen juhlavuonna.

Haluan vielä kiittää kaikkia vapaaehtoisia Kamuja. Teidän tärkeä toimintanne mahdollistaa tuen jo noin 50:lle PikkuKamulle perheineen vuoden 2017 lopussa. Kun antaa, niin saa. Saan jakaa kanssanne ne valtavan hienot hetket ja kokemukset, joita tämä vapaaehtoistoiminnan muoto meille Kamuille antaa. 

Toivon kaikkien meidän jakavan tietoa toiminnastamme monin tavoin. Jaetaan vaikka verkko- ja Facebook-sivujemme juttuja, twiitataan niitä ja pyydetään kaikkia tuttujamme yhdistyksen henkilö- tai yritysjäseniksi sekä kannustetaan mukaan Kamuiksi. Tästä kannattaa puhua, on tämä niin mukavaa touhua!

Rauhallista joulun aikaa ja oikein hyvää uutta vuotta 2018!

Erkki Böös 
Kamu ja hallituksen pj

Äänestä vuoden vapaaehtoista

Kansalaisareena järjestää jälleen Vuoden vapaaehtoinen -äänestyksen. Ehdokkaina on 69 aktiivista vapaaehtoistoimijaa ympäri Suomen. Joukossa on mukana Kamuna toimiva ja OmaKamu-toiminnan kehittymiseen vahvasti vaikuttanut helsinkiläinen Antti Perttu.

Antti on innostava persoona ja suurten visioiden mies, joka on laittanut itsensä ja mittavan kansainvälisen liike-elämän kokemuksena likoon edistääkseen OmaKamu-toimintaa. Hän on yksi OmaKamu ry:n perustajajäsenistä ja ensimmäinen yhdistyksen puheenjohtaja. Yhdistyksen tavoiteena on löytää mahdollisimman monelle lapselle turvallinen ja luotettava vapaaehtoinen aikuinen tukihenkilö eli Kamu sekä sitä kautta parantaa lasten mahdollisuuksiaan pärjätä elämässään.

Mikä tärkeintä, Antti on ollut Kamuna kahdelle pojalle useita vuosia. Hän innostanut monia muitakin osallistumaan sekä tuonut kokemuksiaan esille useissa medioissa.

Voit äänestää Anttia suoraan nettilomakkeella tai kampanjan nettisivuilta löytyvällä paperilomakkeella. Äänestysaika päättyy lokakuun loppuun mennessä.

Syysretki Liesjärven kansallispuistoon 2.9.2017

Viime syksynä teimme ensimmäisen kansallispuistoretkemme pääkaupunkiseudun OmaKamu-toiminnassa mukana olevien lasten ja aikuisten kanssa. Tuolloin liikuttiin Nuuksion maisemissa ja tutustuttiin luontokeskus Haltiaan. Tapahtumasta saatiin osallistujilta reilusti positiivista palautetta, joten ajatus uudesta retkestä jäi heti kytemään. Nykyään PikkuKamuja ja Kamuja on sekä pääkaupunkiseudulla että Hämeenlinnassa, joten syysretki päätettiin toteuttaa tällä kertaa isommalla porukalla.

Jalkapallojoukkue Fabianinkadun Fondyyn kalenterilahjoitusvaroilla toteutettiin ensimmäinen eri seutujen yhteinen OmaKamu-luontoretki. Tällä kertaa suunnaksi otettiin Liesjärven kansallispuisto. Luontoliiton Hämeen piirin Jenni Rönkkö oli suunnitellut mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille. Luonto-opas Juha Laitila saatteli retkeilijät hauskojen metsäleikkien ja –tehtävien pariin. Lounaaksi nautittiin nuotiotulella valmistettua hernekeittoa ja jälkiruuaksi kaikki halukkaat pääsivät valmistamaan oman tikkupullansa.

Iltapäivällä Kopinlahden alueelta käveltiin pitkospuita pitkin parkkipaikalle, josta siirryttiin autokyydein lähellä sijaitsevalle Korteniemen perinnetilalle. Entisen metsänvartijatilan pihapiirissä riitti ihasteltavaa. Satavuotiaiden suomalaisten maatilaperinteiden sekä myllynkivien ja rukkien tapaisten historiallisten esineiden lisäksi tilan eläimet, kuten lampaat, lehmät ja kukko, herättivät lapsissa kiinnostusta.

Tälläkin kertaa luontoretki onnistui erinomaisesti, joten syyskuussa 2018 otamme todennäköisesti taas suunnaksi uuden kansallispuiston. Iso kiitos mukavasta päivästä retken osallistujille, ohjaajille, Hämeen Setlementille ja Fondyylle!

Pop-up Isossa Omenassa 14.-16.8.

OmaKamu ry esittelee vapaaehtoistoimintaa Ison Omenan palvelutorilla Espoossa pop-up-tapahtuman merkeissä! Olemme tavattavissa palvelutorin Luoto-tilassa päivittäin klo 14-20. Tule kuulemaan tietoa Kamuna toimimisesta ja tulevista koulutuksista. Voit osallistua samalla kyselyyn ja arvontaan. Tarjoamme myös pientä purtavaa.

Ravintolamaailma M.E.E.T.:n aulassa haastatellaan lisäksi päivittäin vierailijoita. Piipahda kuulemaan kiinnostavia ajatuksia ja kokemuksia vapaaehtoisuudesta! 

ma 14.8. klo 17 Heidi Saarinen, Kamu
ma 14.8. klo 18 Jarkko Nieminen, tennistähti
ti 15.8. klo 18 Eeva Heikkilä, Kamu
ke 16.8. klo 17 Brother Christmas, vuoden vapaaehtoinen 2016

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Espoon kaupungin ja Ison Omenan kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!

Fondyyn kalenterilahjoituksella luontoon

Helsinkiläinen jalkapallojoukkue Fabianinkadun Fondyy voitti pronssia Kalajoella pelatun beachfutis-turnauksen naisten harrastesarjassa kesäkuussa. Hyvän pelimenestyksen lisäksi Fondyy on satsannut myös hyväntekemiseen. Joukkue on myynyt jäseniensä tähdittämiä kalentereja ja tuottoja on lahjoitettu eteenpäin. Vuoden 2017 kalenterin tuotoista puolet ohjattiin OmaKamu ry:lle.

Joukkueen Roberto Carlos -tyyppiseksi "nousevaksi pakiksi" itseään luonnehtiva Sandra Suomikallio kävi vierailulla OmaKamun toimistolla.
- Olemme lahjoittaneet kalenterien myyntituottoja lasten ja nuorten parissa toimiville järjestöille. Edellisinä vuosina Fondyy on tukenut Hope ry:tä ja Mannerheimin Lastensuojeluliittoa. Kalenterien tekeminen on edistänyt myös joukkueen omaa yhteishenkeä, kun pelaajat ovat heittäytyneet erilaisiin kuvausteemoihin.

OmaKamu järjestää Fondyyn lahjoitusvaroilla lapsille ja vapaaehtoisille syysretken, jonka kohteena on Liesjärven kansallispuisto. Fondyy on parhaillaan kesätauolla, mutta sarjapelit jatkuvat jälleen elokuussa. Joukkue suunnittelee parhaillaan ensi vuoden kalenteria. Ostamalla tulevan tuotteen tuet joukkuetta, jonka tavoitteisiin kuuluu sekä hyväntekeminen että hyvältä näyttäminen niin kuvissa kuin kentällä!

fondyy.jpg

Kaveritoiminta esillä Ylen uutisissa

Yle käsitteli alkuviikon uutisoinnissaan kansalaisjärjestöjen organisoimaa kaveritoimintaa. OmaKamun kautta ystävystyneet Jarkko ja Hannu olivat esillä sekä maanantai-illan TV-uutislähetyksessä että verkkouutisissa. Jutuissa nostettiin esille, että tukihenkilötyyppiseen vapaaehtoistoimintaan hakeutuvat helpommin naiset, vaikka miehillekin riittäisi runsaasti kysyntää.

Saimme näkyvyyden myötä reilusti kannustavia yhteydenottoja ja ilmoittautumisia tuleviin koulutuksiimme. Uusia Kamuja mahtuu yhä joukkoon, joten jos innostuit toiminnasta, lue lisää ja tule mukaan! Voit myös tukea työtä lasten ja nuorten parissa liittymällä jäseneksi tai tukemalla toimintaamme haluamallasi summalla.

Osa-aikainen ja vapaaehtoinen viestintäosaaja haussa

OmaKamu ry organisoi vapaaehtoistoimintaa, jossa vapaaehtoiset aikuiset toimivat lasten ja nuorten Kamuina. Tavoitteenamme on tukea perheitä oikea-aikaisesti tavalla, joka on mielekästä ja palkitsevaa kaikille osapuolille. Innostamme ja autamme muita kansalaisjärjestöjä toimimaan toimintamallimme mukaisesti. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA rahoittaa ja valvoo toimintaamme. 

Etsimme vapaaehtoista henkilöä, jolla on ammattimaista viestinnän osaamista ja kokemusta. Kaipaamme lisäpanostusta yhdistyksen viestinnän kehittämiseen. Voit itse sopia työmääräsi ja tehtävään sitoutumisen keston yhdistyksemme kanssa. Esimerkiksi muutamasta tunnista kuukaudessa olisi jo paljon apua. Suurimman osan tehtävistä voit hoitaa vaikka kotoa käsin. 

Pystymme toteuttamaan viestintää nykyisellä henkilökunnallamme, mutta toivomme saavamme ammattilaisen näkemyksiä ja ideoita suunnitelmiemme tueksi. Tarjoamme käyttöösi järjestön pilvipalvelutyökalut, positiivisen ja innostavan yhteisön tuen sekä hyviä fiiliksiä merkityksellisen vapaaehtoistoiminnan parissa!

Jos kiinnostut osallistumisesta tai tunnet kuvaukseen sopivan henkilön, ota yhteyttä: taneli.saari@omakamu.fi tai 0505428383.