OmaKamu ry

Olemme vuonna 2013 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Tavoitteemme on organisoida lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa tukihenkilötoimintaa sekä jakaa toimintamallimme muiden järjestöjen ja organisaatioiden käyttöön niin, että OmaKamu-toimintaa olisi tarjolla ympäri Suomea. Koulutamme ja ohjaamme vapaaehtoisia aikuisia toimimaan lasten tukihenkilöinä sekä innostamme ja autamme muita kansalaisjärjestöjä toimimaan toimintamallimme mukaisesti.

Toimintamallimme on eri alojen ammattilaisten kehittämää, mutta tavallisten vapaaehtoisten aikuisten toteuttamaa. Ammattimaisesti suunnitellun toimintamallin tarkoituksena on varmistaa toiminnan turvallisuus, vaikuttavuus ja kustannustehokkuus. Vapaaehtoisuuteen perustuva tukihenkilötoiminta on puolestaan paras keino vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edellytyksiin ennakoivasti.

Vastuu yhdistyksessämme jakautuu eri osa-alueisiin jäsenten erityisosaamisen ja innostuksen mukaan. Pidämme yhdistyksen organisaatiorakenteen matalana ja horisontaalisena. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tasa-arvoisessa asemassa keskenään. Samoin yhteistyö muiden organisaatioiden kanssa perustuu keskinäiseen luottamukseen, tasa-arvoon ja innostavaan ilmapiiriin.