Tiimi

Pekka Puukko, toiminnanjohtaja
pekka.puukko@omakamu.fi p. 050 543 8383

Olen perheellinen, kolmen tytön isä ja yhden naisen mies. Harrastan liikuntaa (erityisesti palloilulajeja), lukemista, ruoan laittamista ja siitä nauttimista. Elämäni tärkeitä asioita ovat perhe, ystävyys, oma ja muiden hyvinvointi. Lastensuojelun alalla olen toiminut vapaaehtoisena vuodesta -95 ja erilaisissa ammatillisissa tehtävissä vuodesta 2002 alkaen, mm. vuosina 2007–2011 Pienperheyhdistyksessä Mieskaveritoiminnan ohjaajana. Olen OmaKamu ry:ssä, koska haluan olla mukana edistämässä toisista välittämisen kulttuuria yhteiskunnassamme. Uskon, että toisista välittäminen on tärkeää myös oman hyvinvoinnin kannalta.


Sanna Temisevä, toiminnanohjaaja
sanna.temiseva@omakamu.fi p. 050 542 8383

Olen koulutukseltani sosionomi ja työskennellyt vuosien ajan lastensuojelussa erilaisissa tehtävissä. Järjestötyöhön hakeuduin, koska tahdon olla edistämässä yhteisöllisyyttä ja lasten hyvinvointia kotikaupungissani oikea-aikaisesti ja ilon kautta. Vastaan Espoon OmaKamu-toiminnasta osana OmaKamu ry:n pääkaupunkiseudun tiimiä.

OmaKamun toiminnanohjaajana tahdon tukea vapaaehtoisia Kamuja heidän tärkeässä tehtävässään ja varmistaa, että PikkuKamut perheineen saavat elämäänsä juuri heille sopivan turvallisen aikuisen. Koordinoitua OmaKamu-toimintaa tarvitaan, jotta ihmiset löytävät toisensa, aito ihmissuhde pääsee turvallisesti alkuun ja sitä tuetaan matkan varrella.

Vapaa-ajallani minut löytää varmimmin tatamilta brasilialaisen jujutsun harjoituksista tai kilpailuista. Viihdyn myös eläinten parissa ja luonnossa, erityisesti meren äärellä, sekä kotisohvalla puolison kainalossa.

20190310_212407.jpg

Janita Popa, toiminnanohjaaja ja viestintäkoordinaattori
janita.popa@omakamu.fi p. 050 545 8383

Olen koulutukseltani Valtiotieteiden maisteri. Pääaineeni on yhteiskuntapolitiikka ja sivuaineina olen opiskellut sosiaalityötä, aikuispedagogiikkaa ja kehitysmaatutkimusta.

Kutsumukseltani olen maailman ihanimman taaperon äiti, vaimo, tytär, sisar, ystävä, vapaaehtoistyöntekijä ja sosiaalialan ammattilainen. Olen aikaisemmin työskennellyt ammatillisena tukihenkilönä ja perhetyöntekijänä perhepalveluissa ja lastensuojelun avohuollossa. Vapaaehtoistöitä olen tehnyt ihmisoikeusasioiden, perhetyön ja kehitysyhteistyön parissa. Rakastan perheen, ystävien ja merkityksellisen työn lisäksi ulkoilua, tanssimista, lenkkeilyä, lukemista, laatuelokuvia, kokkailua, kynttiläillallisia, seikkailuja ja matkustelemista. Nautin myös syvällisistä keskusteluista ja uskon elämän merkityksellisyyteen.

Työskentelen pääsääntöisesti Helsingin toimipisteessä. On ilo ja kunnia työskennellä OmaKamulla, sillä koen lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen ja turvaamisen tärkeänä yhteisöllisenä ja yksilöllisenä tehtävänä!


Eeva Airikkala, toiminnanohjaaja eeva.airikkala@omakamu.fi p. 050 546 8383

Olen alunperin Nurmijärveltä kotoisin, mutta aikanaan opiskelujen myötä sujuvasti helsinkiläistynyt sosionomi. Perheeseeni kuuluvat puoliso sekä vauhdikas karvakaveri Nukka. Vapaa-aikani kuluukin suurelta osin koirani kanssa harrastaessa, mutta harrastan lisäksi kuntonyrkkeilyä sekä kesäisin kajakkimelontaa. Olen myös intohimoinen lautapelien pelaaja, joten pelikaverin minusta saa takuuvarmasti!

Ennen OmaKamulle tuloa olen toiminut järjestöpuolella vammaistyössä niin lasten kuin aikuisten parissa sekä vanhustyön puolella päivätoiminnan ohjaajana. Minulla on myös kokemusta maahanmuuttotyöstä järjestöissä, joten moninaisuus on ollut varsin kokonaisvaltaisesti kantava teema työurallani. Koen yhteisöllisyyden tukemisen sekä hyvinvoinnin edistämisen erittäin tärkeiksi motivaattoreiksi työssäni. Haluan omalta osaltani mahdollistaa turvallisten, merkityksellisten ja avartavien suhteiden syntymisen vapaaehtoisten Kamujen ja PikkuKamujen välillä. Olen osa OmaKamun pääkaupunkiseudun tiimiä ja minut löytää Helsingin toimipisteestä.

35201457776_e2ada583c6_k.jpg

Nukka, toimistokoira (Helsinki)

Hei! Olen Nukka ja tykkään rapsuista! Tykkään myös:

  • ruoasta

  • kepeistä

  • palloista

  • pahvipakkauksista

  • leikkimisestä

  • iltahepuloinnista

  • koirista

  • sinusta!

Tärkeimmät tehtäväni ovat: muiden ilahduttaminen sekä leikkihetkien tärkeydestä muistuttaminen.

nukkatoimistokoiro.jpg

Miika Peltonen, koordinaattori
miika.peltonen@hameensetlementti.fi, p. 050 513 3352

Vastaan Hämeenlinnan seudun OmaKamu-toiminnasta Hämeen Setlementissä ja opiskelen viimeistä vuotta Hämeen ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. Olen kulkenut pitkän matkan rakennuksilta sosiaalialalle ja järjestötyön pariin.

Valmentaessani salibandyssa lapsia ja nuoria, huomasin konkreettisesti, miten iso vaikutus turvallisella ja kannustavalla aikuisella on lapsen elämään. Samalla löysin itselleni tärkeän ammatin ihmisten parista. OmaKamu-toiminta on merkityksellistä panostamista tulevaisuuten eli lapsiin. Koen tärkeäksi, että saan olla rakentamassa lapsille tasapainoisempaa ja parempaa huomista.

Vapaa-ajalla arkeeni tuo vipinää kolme ihanaa lastani. Kaikenlainen urheilu on ollut aina iso osa elämääni. Lisäksi nautin kitaran soittamisesta, kalastuksesta, retkeilystä sekä luonnosta hiljaisuutta kuunnellen.


Miika_kuva.JPG

Anna Mattila, toiminnanohjaaja
anna.mattila@omakamu.fi p. 044 772 5019

Olen työskennellyt kymmenen vuotta lastensuojelun sijaishuollossa ja nyt vastaan Päijät-Hämeen OmaKamu toiminnasta Harjulan Setlementissä. Koulutukseltani olen sosionomi. Yhteiskunnan tiukentaessa nyörejään, uskon vapaaehtoistyön merkityksen vahvistuvan vuosi vuodelta ja on hienoa olla mukana laajentamassa OmaKamun toimintaa Päijät-Hämeeseen. Tässä hektisessä ajassa haluan myös uskoa yhteisöllisyyden, läsnäolon ja aitojen ihmissuhteiden voimaan.


Työtä tasapainottamassa on perhe, muutamalla koiralla ja kanilla höystettynä. Luonto, teatteri, maaseutu, kaupunki, hevoset, lukeminen, musiikki, talvinen pakkaspäivä tai kesäinen pulahdus järveen. Fiiliksen mukaan hetkeen sopivaa aktiviteettia tai ihan vain oleskelua.


OmaKamu ry:n hallitus

Erkki Böös, hallituksen puheenjohtaja
erkki.boos@omakamu.fi p. 050 075 0333

Vietän hyvää elämänvaihetta vaimoni Outin kanssa Helsingissä. Kolme lastamme ovat jo aikuisia ja ensimmäinen lapsenlapsi tuo uutta iloa elämäämme. Pitkäaikainen kiinnostukseni nuorten auttamiseen löysi OmaKamu-toiminnasta erinomaisen muodon vajaat kolme vuotta sitten. Kamuna minulla on mahdollisuus tukea 9-vuotiasta PikkuKamuani ja hänen äitiään. Samalla saan nähdä lapsen riemua sekä myös monia hänen ja hänen perheensä haasteita.

Työskentelin pitkään liike-elämän tehtävissä, joista jäin vapaalle 2017 alussa. Se mahdollisti paremman ajankäytön vapaaehtoistyöhön. OmaKamu ry:n hallituksen puheenjohtajana saan olla kehittämässä ja laajentamassa pitkäjänteistä, ennaltaehkäisevää lasten tukitoimintaamme yhteistyössä muiden vapaaehtoisjärjestöjen kanssa. Meitä vapaaehtoisia tarvitaan.

Pidän kirjoittamisesta, matkailusta, pyöräilystä ja arkisista touhuista Tammisaaren vapaa-ajan paikassamme.
 

Harri Paananen, hallituksen varapuheenjohtaja
harri.paananen@omakamu.fi p. 043 826 7701

Lähdin vuonna 2009 kamuksi seitsemänvuotiaalle pojalle. Ajatus vapaaehtoistyöstä lasten ja nuorten parissa oli kypsynyt pari vuotta aikaisemmin. Olin nuorempana työskennellyt kesäisin lastenleireillä, mutta opintojen alettua ”oman alan” työt veivät mennessään. Jäljelle jäi kuitenkin tahto jatkaa hommia ennaltaehkäisevässä nuorisotyössä vapaaehtoispohjalta. Kamutoiminnasta löysin itselleni sopivan, henkilökohtaisen, pitkäaikaisen, ja ennen kaikkea molemminpuolisesti rikastuttavan vapaaehtoisharrastuksen. PikkuKamuni ei ole enää kovin pieni, vaan jo nuori mies, mutta kamusuhteemme jatkuu ja siihen kasvaa uusia puolia yhä kiinnostavampien keskusteluiden ja uusien yhteisten harrastusten muodossa.

Kuluneeseen kahdeksaan vuoteen on itselleni mahtunut monenlaista elämänvaihetta, mutta ystävyys ja yhteys on säilynyt ja vahvistunut. Nykyisin elämme Helsingissä tyttöystäväni kanssa onnellista ja innostavaa elämää, ruuhkavuosien alkuvaihetta varmaankin. Töiltä ja kahdelta labradorinnoutajalta jäävä vapaa-aika kuluu erityisesti matkustelun, liikunnan, ja kaupunkikulttuurin parissa. Omia lapsia meillä ei vielä ole. 

Haluan rohkaista myös kaltaisiani nuorempia vapaaehtoistoimintaa harkitsevia ryhtymään Kamuiksi. Kyseessä on pidempiaikainen sitoumus, mutta itse en ole katunut hetkeäkään mukaan lähtemistä. Vaikuttavuus kamutyössä niin vapaaehtoisen kuin hallituksen jäsenenkin näkökulmasta on valtava, ja itse työ merkityksellistä ja antoisaa.
 

Birgitta Rossilahti, hallituksen jäsen
birgitta.rossilahti@omakamu.fi p. 040 134 4044

Kiinnostuin vapaaehtoistyöstä kymmenisen vuotta sitten. Kävin Suomen Mielenterveysseuran vapaaehtoisille suunnatun kurssin, jonka jälkeen olin ensin SOS-kriisikeskuksen puhelimessa. Olin myös muutaman henkilötuettavan tukihenkilönä. Työ antoi paljon, mutta oli ns. kertaluonteista. Luettuani OmaKamusta innostukseni toimintaa kohtaan heräsi heti. Työ lasten ja nuorten parissa rikastuttaa elämääni tavattomasti. Varsinkin kun minulla ei ole omia lapsia, näin pysyn ”maailman menossa” mukana.

Nyt minulla on 7-vuotias PikkuKamu, jonka elämää ja ajatuksia pääsen seuraamaan pojasta mieheksi sekä olemaan myös äidin tukena. Käymme PikkuKamun kanssa elokuvissa, tapahtumissa ym. ja joskus vain olemme ja leikimme. Kesäisin pelaan golfia ja toivonkin, että saan PikkuKamustani vielä pelikaverinkin. Innostusta tuskin tulee puuttumaan.
 

Birgitta.jpg

Eeva Heikkilä, hallituksen jäsen
eeva.heikkila@omakamu.fi p. 050 466 9368

Kun omat lapset alkoivat olla isoja, ajattelin että voisimme olla tukena toisille lapsiperheille. Parina vuonna meillä oli kesällä mökkivieraina yhteensä viisi lasta Pelastakaa Lapset ry:n kesäleiritoiminnan kautta. Kokemus oli kaikin puolin antoisa. Kun näin jutun OmaKamu-toiminnasta Hesarissa, ilmoittauduin heti kurssille. Ajatus pitkäaikaisesta vapaaehtoistoiminnasta tuntui mielekkäältä. Jos voin olla avuksi yhdelle lapsiperheelle, me kaikki voitamme! Nyt minulla on kaksi mahtavaa lasta PikkuKamuina. Tapaamme lähinnä viikonloppuisin ihan tavallisten asioiden parissa; leikimme, pelaamme, ulkoilemme, laitamme ruokaa. Tässä taannoin lupasin lapsille, että vaikka saisin tulevaisuudessa sata lastenlasta, he ovat aina tervetulleita meille! Sopu sijaa antaa ja rakkaus lisääntyy kun sitä jakaa!
 
Vapaa-ajalla tykkään lukea Henning Mankellin kirjoja, kuunnella a cappella -laulua ja ihmetellä luontoa patikkaretkillä.

Leena Piponius, hallituksen jäsen
leena.piponius@omakamu.fi

Kävin OmaKamu ry:n kurssin keväällä 2017 ja sain oman PikkuKamun syksyllä. Oma motivaationi aikuiskaverina toimimiseen perustuu pitkälti omiin kokemuksiini: olin yksinhuoltajaäidin ainoa lapsi ja sukumme oli pieni. Turvalliset aikuiskontaktit ovat lapselle todella tärkeitä, eikä niitä voi olla liikaa. Toivon, että voin Kamuna olla jollekin se aikuinen, jota olisin ehkä itse tarvinnut.

OmaKamu ry:n vapaaehtoistyöntekijöitä yhdistää halu auttaa ja tukea lapsia ja heidän perheitään. Palkkioksi saa hyvän mielen, iloa ja tunteen, että tekee jotain merkityksellistä. Tässä toiminnassa todellakin kaikki voittavat.

Yhdistyksen hallituksessa haluan vaikuttaa yhdistyksen tunnettuuden lisäämiseen ja toiminnan kehittämiseen, jotta saamme aikuiskamun jokaiselle sellaista tarvitsevalle lapselle.